Dobrodošli na Famous Life forum! Možete odabrati svoju omiljenu zvijezdu i ući u glamurozni svijet poznatih. Uživajte i zabavite se s nama!

You are not connected. Please login or register

 » City » Putovanja » Mexico

Mexico

Go down  Poruka [Stranica 1 / 1.]

1 Mexico on čet srp 15, 2010 2:35 pmCiudad de México (Mexico City) najveći je i glavni grad države Meksiko a ujedno je i istoimeni Federalni distrikt. Upravo zato ga u zemlji često nazivaju i México DF ili čak samo DF(DF=Distrito Federal, federalni distrikt). Grad Mexiko ima 8.657.045, dok ukupna gradska aglomeracija ima 22.095.047 stanovnika (stanje 1.siječnja 2005.).

Kultura i znamenitosti

Kazališna scena je u gradu Meksiko vrlo razvijena i ima prosvjetiteljsku i društveno-političku ulogu, prezentiranu širokom lepezom suvremenih dramatičara. Jedan od najpoznatijih i najvažnijih kulturnih centarara u srcu grada je 1934. dovršeni Palacioo de Bellas Artes (palača lijepih umjetnosti). I nacionalni folklorni ansambli sa svojim predstavama su značajni dio kulturne scene u gradu.

Pored kazališta, u gradu postoji čitav niz muzeja od kojih svakako treba spomenuti "Museo Nacional de Antropologia" (Nacionalni antropološki muzej) s najvažnijom zbirkom pretkolumbijanskog nasljeđa Meksika koju se smatra jednom od značajnijih zbirki te vrste na svijetu.

Meksiko je u svijetu poznat po svojoj glazbenoj tradiciji. Shodno tome, i grad je prepun takvih događanja. Vrlo zanimljiva priredba se odvija na Plaza Garibaldi. Tu se svaki dan okupe stotine glazbenika koji za okladu sviraju Mariachis. Sastave u pravilu čini grupa od četiri violine, tri trube koje su u pravilu malo po strani, tri do četiri gitarista i jednog pjevača.

Povijesna jezgra grada je "Trg Ustava" ili Zocalo. Nalazi se na mjestu gdje je nekada bila palača Aztečkog vladara Moctezuma II. (1465. - 1520.). Okružen je objektima sagrađenim između 1573 i 1792. Gradska jezgra je od 1987. na UNESCOvom popisu objekata Svjetskog kulturnog nasljeđa.

Trg Hidalgo, Coyoacán


Parkovi

Plivajući vrtovi Chinampas na jezeru Xochmilco. Podigli su ih Xochimilca Indijanci.

Korisnički profil

2 Re: Mexico on sub srp 24, 2010 4:29 pm

Ja hoću u Mexico!

Korisnički profil

[Vrh]  Poruka [Stranica 1 / 1.]

 » City » Putovanja » Mexico

Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.